Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > november 2017 > Maritieme week 2017 zet sector in schijnwerpers

Maritieme week 2017 zet sector in schijnwerpers

1-11-2017

De Maritime Week vind dit jaar plaats van 4 november tot en met 11 november 2017. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement, waarin Nederland Maritiem Land (NML) alle facetten van de maritieme sector in de schijnwerpers zet. De Maritime Week staat in het teken van kennis én de opleidings- en carrièremogelijkheden van het cluster, waaronder de watersportindustrie. HISWA Vereniging neemt deel aan een eerste bijeenkomst over arbeidsmarktbranding. De watersportindustrie heeft behoefte aan extra instroom van studenten, bijvoorbeeld op de MBO-opleidingen Maritieme Techniek en Medewerker Watersportindustrie. 

Daarnaast hebben bedrijven behoefte aan nieuwe medewerkers. De markt trekt immers weer aan. Daarom is het belangrijk dat bedrijven voortdurend laten zien, hoe leuk de sector is: Wat doet het bedrijf? Wie werken in het bedrijf? Wat zijn de resultaten van het bedrijf? Wie zijn de klanten van het bedrijf? etc. Op deze manier kunnen bedrijven zelf de interesse wekken van verschillende doelgroepen om te komen watersporten én om te komen werken.

Steevast organiseert het cluster een breed scala aan activiteiten voor jongeren, maritieme bedrijven, overheid, politiek en het grote publiek. Terugkomend hoogtepunt is het Maritime Awards Gala. Verder zet NML in op het clusteren van informatie over interessante maritieme bijeenkomsten en activiteiten in deze week. Met als doel de maritieme sector zoveel mogelijk in de kijker spelen en zo haar rol en de impact op economie en werkgelegenheid zichtbaar te maken.


Aantrekkelijk carrièreperspectief

De Maritime Week laat zien hoe interessant de sector is, en dat de maritieme sector een aantrekkelijk carrièreperspectief biedt. Het laat de volledige breedte van de sector zien door betrokkenheid vanuit de verschillende deelsectoren door diverse activiteiten en evenementen. Het bevordert kennisdeling door het organiseren van evenementen voor de ‘eigen sector’ met betrekking tot de NML beleidsthema’s: Innovation, Human Capital en Trade.

Meer informatie over de Maritime Week 2007 vindt u op de website.