Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > mei 2017 > Studentenwerving Maritiem Techniek

Studentenwerving Maritiem Techniek

10-5-2017

Mbo- en hbo-deeltijdopleidingen Maritieme Techniek voor professionals

Nederlandse scheeps- en jachtwerven horen tot de absolute wereldtop. De voorsprong op de concurrentie kan alleen worden behouden dankzij (technologische) innovatie en vakmanschap. Kundige medewerkers en managers spelen daarbij een cruciale rol. De STC-Group biedt een interessant opleidingstraject dat bij uitstek geschikt is voor scheeps- en jachtbouw professionals die klaar zijn voor verdieping van hun kennis en voor de volgende stap in hun carrière. De opleiding is te volgen op mbo- en op hbo-niveau.

 

Mbo

De mbo-opleiding is een brede, tweejarige avondopleiding die medewerkers in de sector een flinke stap verder brengt in hun carrière. Naast diverse technische vakken zoals scheepsbouwkunde, vaktekenen, elektrotechniek, sterkteleer, automatisering, recht en economie, zijn er tijdens de opleiding ook een aantal algemeen vormende vakken. Na succesvolle afronding ontvangt de student het mbo-niveau 4 diploma Scheeps- en jachtbouwkundige.

 

Hbo

De hbo-opleiding duurt vier jaar en kent acht semesters. Studenten volgen een middag en een avond in de week les. Komend schooljaar is dit op de donderdag. Om de combinatie van de studie en het werk eenvoudiger te maken,  maken studenten gebruik van diverse e-learning faciliteiten. De terugkomdag staat vooral in het teken van ondersteuning wat in de week daarvoor via e-learning is geleerd. Na afronding van de opleiding ontvangt de student het hbo-diploma Bachelor of Science.

 

Hbo bijscholingsmodules

Voor de professional die op zoek is naar verdieping en/of verbreding van kennis, maar geen tijd of behoefte heeft aan een volledig hbo-traject, heeft de STC-Group vijf losse bijscholingsmodules / leerlijnen ontwikkeld. De opleidingsduur en kosten verschillen per module / leerlijn. Na afronding van een module ontvangen de deelnemers een certificaat. Het is mogelijk om de vijf leerlijnen te ‘stapelen’ om zo een Bachelordiploma binnen bereik te brengen.

 

•        Introductie Scheepsbouwkunde

•        Theoretische Scheepsbouw

•        Scheepsconstructie

•        Scheepsproductie

•        Maritieme werktuigkunde

 

Klik hier voor meer informatie.