Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > januari 2018 > Doe mee: project duurzame inzetbaarheid van start

Doe mee: project duurzame inzetbaarheid van start

9-1-2018

Duurzame inzetbaarheid is een actueel thema voor veel watersportondernemers. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies? En hoe vergroot u de duurzame inzetbaarheid in uw bedrijf?
HISWA Vereniging kent daarom een project Duurzame inzetbaarheid. Afgelopen december waren de eerste bijeenkomsten voor in totaal 40 ondernemers die actief aan de slag willen met duurzame inzetbaarheid in hun bedrijf. 


Uitwisselen van personeel

Na een korte presentatie van Laura Keijzer van organisatieadviesbureau Berenschot bespraken de ondernemers met elkaar hoe zij kijken naar duurzame inzetbaarheid, welke ontwikkelingen op hun ondernemingen afkomen en wat dit betekent voor de medewerkers. Ze brachten elkaar op nieuwe ideeën, bijvoorbeeld over het uitwisselen van personeel tussen ondernemingen. Eén ondernemer gaf aan dat hij in een rustige periode een aantal medewerkers had uitgeleend aan een ander bedrijf. De medewerkers kwamen na twee maanden weer terug op de jachtwerf en

zaten boordevol ideeën over hoe het werk slimmer kon worden aangepakt. Een andere ondernemer gaf aan dat duurzame inzetbaarheid niet alleen van belang is voor zijn medewerkers, maar ook voor hemzelf. Hij gaf aan dat hij steeds meer delegeert. Dit vroeg wel wat van hem: het was moeilijk om de controle los te laten en te zien dat anderen een klus anders aanpakten dan hijzelf zou doen. 


HISWA Suppliers Endurance en Zuurzoet HR begeleiden namens HISWA Vereniging de deelnemende ondernemers de komende maanden bij het vormgeven en uitvoeren van de plannen.


Nog meedoen met het project?

Er is nog ruimte voor een beperkt aantal bedrijven. Meedoen? Neem contact op met Herbert van Oord: h.van.oord@hiswa.nl.